joi, 27 aprilie 2017

Libertate religioasa

In ultimul timp se tot vorbeste despre libertatea religioasa ca si cum ar fi unul dintre drepturile fundamentale ale omului.
Dar pana unde poate merge si la ce poate duce libertatea religioasa? Daca religia te invata ca trebuie sa-ti omori sotia cu pietre pentru ca te-a inselat sau doar o banuiesti ca te-a inselat si la fel trebuie sa faci si cu propriul fiu daca descoperi ca este homosexual, ca trebuie sa pui bombe in locurile unde sunt oameni care nu-ti impartasesc credintele religioase sau ca este bine sa-ti mariti fiica de doar 8 ani inseamna ca asa trebuie sa faci?
Desi vorbeste mereu despre iubire religia instiga la ura, dispret fata de femei, care sunt considerate inferioare, pacatoase, murdare in anumite perioade si utile doar pentru reproductie si ura impotriva ateilor, a "vrajitoarelor", a persoanelor cu anumite handicapuri, a celor care nu merg ca oile dupa principiul crede si nu cerceta si a persoanelor care pot avea o conditie biologica diferita de majoritate, mergand de la o orientare sexuala homosexuala pana la un hermafroditism.
Libertatea religioasa este doar un pseudodrept al omului care are un singur rol, acela de a ingradi adevaratele drepturi ale omului si de a legaliza abuzurile imptriva femeilor, discriminarea impotriva persoanelor cu alte orientari sexuale si multe alte practici daunatoare pentru om si societate.
Intr-o democratie suntem liberi atata timp cat libertatea noastra nu incalca libertatile altora si "libertatea religioasa" nu face altceva decat sa incalce drepturile si libertatile anumitor categorii sociale.
Libertatea religioasa deja exista, iar cei care se tot plang ca aceasta este ingradita de fapt au doar interesul de a ingradi alte drepturi. Nimeni nu a interzis de tot religia si nu a distrus toate bisericile. Nu a intrat nimeni in puscarie pentru ca s-a dus la biserica, nici macar in comunism, deci libertatea religioasa a existat mereu si nu se pune problema ingradirii acesteia. Religiile au dominat si inca domina lumea si nimeni nu a reusit sa le interzica, nici macar cei mai mari dictatori din istorie (cei care nu erau si ei religiosi).
Daca vorbim de o libertate de a crede de ce nu a pus nimeni si problema libertatii de a NU crede? Cei nereligiosi sunt discriminati destul de des. Intr-o societate majoritar religioasa cei care nu cred in Dumnezeu sunt priviti cu neincredere, fiind considerati imorali, rai etc. Daca omul nu vrea sa se duca la slujba de duminica sau sa-si faca cruci de fiecare data cand trece pe langa o biserica de ce sa fie obligat? Daca femeia nu vrea sa-si acopere capul "in semn de supunere" cum a scris Pavel de ce sa fie ostracizata daca nu o face? Daca parintele nu vrea ca copilul sa studieze religie in scoala de ca sa-i fie bagata pe gat aceasta materie? Unde si a cui mai e libertatea? Folosind conceptul de libertate religioasa ca pretext cei religiosi incearca doar sa-si impuna ei pseudovalorile intr-o maniera dictatoriala si antidemocratica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu