joi, 30 aprilie 2015

Cine a fost Arsenie Boca?


In ziua de azi se scrie si se vorbeste foarte mult despre Arsenie Boca ca despre un sfant dar oare se stie cine a fost Arsenie Boca cu adevarat?
Multi romani stiu doar ca picta biserici, era foarte credincios si plin de bunatate, era medic si dispunea si de o inteligenta peste medie si capacitati premonitorii.
Oare daca ar fi fost un simplu calugar care statea toata ziua in chilia lui si se ruga, citea si picta icoane si nu deranja pe nimeni ar mai fi fost arestat de comunisti? Din cate stiu eu comunistii nu au arestat TOTI preotii si calugarii si au lasat biserica sa functioneze, chiar daca se faceau ca promoveaza "ateismul stiintific".
Arsenie Boca a fost arestat pentru ca a facut parte din miscarea legionara, fiind mana dreapta a lui Corneliu Zelea Codreanu si un sustinator infocat al extremismuluid de dreapta cu tenta crestina. Arestarea nu a fost nici pe departe una abuziva cum sustin neolegionarii din ziua de azi, existand probe solide.
Arsenie Boca nu a fost nici pe departe un personaj pasnic si plin de blandete, iar inteligenta si toate calitatile lui l-au facut sa fie mult mai periculos decat un derbdeu oarecare din miscarea legionara. Si Hitler picta si avea capacitati premonitorii si telepatice care l-au salvat de la moarte de fiecare data cand cineva incerca sa-l inlature printr-un atentat. Au existat multe asemanari intre Arsenie Boca si Hitler. In tinerete Arsenie Boca il luase ca exemplu demn de urmat pe Hitler, cel putin in ceea ce priveste tunsoarea si mustata. Duritatea lui Arsenie Boca reiese atat din fotografiile in care este evidenta atititudinea de extremist de dreapta, cat si din textele sale ce instiga la ura.
Arsenie Boca a fost unul dintre adeptii "sfantului" Pavel, fiind la fel de misogin, intolerant si frustrat ca acesta. La fel ca si Pavel Arsenie Boca dispretuia femeile si avea o ura de nedescris fata de homosexuali, probabil izvorata din niste tendinte homosexuale reprimate, ca si in cazul lui Pavel, lucru care are explica relatia stransa, poate chiar intima, dintre Arsenie Boca si Arsenie Papacioc, un alt legionar in sutana.
Cei care il promoveaza pe Arsenie Boca fac parte din doua categorii: extremistii de dreapta crestina, urmasi ai legionarilor, si oile inconstiente care habar nu au cine a fost cu adevarat Arsenie Boca si il confunda cu un personaj plin de blandete ce emana numai iubire. Arsenie Boca nu a fost nici pe departe un om bland, tolerant si plin de iubire, ba chiar a fost unul dintre cei mai agresivi membrii ai miscarii legionare.
Oare stiu fanii lui Arsenie Boca cum l-au torturat si cum l-au ucis legionarii pe Niclae Iorga, cum defecau si urinau pe barba lui, cum i-au taiat si i-au indesat in gura organele genitale sau cum l-au impuscat pe Armand Calinescu in gara din Sinaia? De asemenea crime si acte de cruzime erau in stare toti legionarii, inclusiv Arsenie Boca.
Mai lipseste sa fie ridicati in slavi Corneliu Zelea Codreanu, Horia Sima si Hitler.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu