marți, 1 mai 2012

Sfantul Pavel si femeile

Acest mesaj se adresează in primul rând femeilor care se duc in fiecare duminica la biserica si habar nu au cum vorbea sfântul Pavel despre ele si cată ura împotriva femeilor purta în el, ca dacă ar sti ar trebui sa se simtă jignite si sa se revolte.
Poate va întrebați de ce femeile sunt disprețuite si văzute ațâț de prost in creștinism si in toate religiile abrahamice înrudite  si de ce preoții trebuie neapărat sa fie bărbați si femeile nu au ce cauta in altar. Ei bine, nu Dumnezeu a dictat asta ci un simplu om care a stricat miliarde de oameni care au venit după el: Sfântul Pavel, care înainte de a trece la creștinism se numea Saul si viola si omora oameni. In natura femelele sunt mult mai importante pentru supraviețuirea speciei, starea de femela fiind starea inițiala a dezvoltării tuturor embrionilor iar masculii sunt necesari pentru evolutie si pentru asigurarea diversității genetice. Fara masculi specia nu ar putea evolua toti indivizii fiind ca niste clone dar fara femele supraviețuirea speciei este imposibila, deci femelele sunt baza, nu masculii. Natura nu este misogina, doar unii oameni sunt.
Sfântul Pavel a scris in epistolele lui ca femeia este murdara si inferioara si trebuie sa fie total supusa bărbatului, sa tacă si sa aiba capul acoperit in semn de supunere, la fel ca femeile musulmane. Se pare ca si musulmanii au fost influențați de scrierile lui misogine pentru ca prea mult seamăna ceea ce scria Pavel cu ceea ce se aplica in tarile islamice unde femeia nu are nici un drept.
Tot Pavel a scris ca femeile nu trebuie sa predice, nu trebuie sa predice, sa-i invete pe altii sau sa fie pe o poziție de conducere, mai sus decat un bărbat. După teoria extrem de misogina alui Pavel o femeie nu ar trebui sub nici o forma sa fie profesoara chiar dacă în realitate femeile sunt mult mai bune profesoare pentru ca se inteleg mult mai bine cu elevii datorita instinctului matern, iar in rândul profesorilor bărbați care se duc sa predea la copii, la fel ca si in cazul altor meserii care presupun interacțiunea cu copilul, se pot găsi mulți pedofili. E ciudat cum de Pavel nu a vorbit deloc despre pedofili. Pavel vorbea foarte urat despre femei si homosexualii care aveau si ei un partener stabil si nu deranjau pe nimeni in schimb cu pedofilii nu avea nimic. Probabil ca in mintea lui sucita Pavel ar fi preferat un pedofil in locul unei profesoare de sex feminin.
Pavel a fost omul care a stabilit ca preoții nu  trebuie sa fie femei si femeilor le este interzis sa intre in altar, nu Dumnezeu si tot el zicea ca femeia se poate mântui doar născând. Pavel vedea femeia ca pe ceva inferior, subuman, având ca unic scop nașterea de prunci, mai rau decât un animal, un uter pe care barbatul il poate folosi ca pe un simplu obiect, o mașina de făcut copii, nimic mai mult.
Pavel era extrem de misogin. Pavel ura femeile si chiar a spus odată cu cuvintele lui ca nu poate sa sufere femeile. Nu Dumnezeu a fost cel care i-a dictat lui Pavel sa vorbească atât de urat despre femei in textele sale ci propriile sale frustrări si este trist ca miliarde de oameni au crezut si încă mai cred in cuvintele lui agresive pe care le iau drept litera de lege considerându-le cuvintele lui Dumnezeu.
Cum putea un Dumnezeu atotștiutor, bun si plin de iubire de oameni sa incite la ura împotriva femeilor si a altor categorii cum ar fi homosexualii prin asemenea texte pline de agresivitate?


Pavel ura femeile pentru ca de fapt le invidia, asa cum o femeie care nu este curtata de bărbați si si-ar dori asta le invidiază si le urăște de moarte pe altele care sunt mai atrăgătoare bârfindu-le si făcându-le "curve". Se pare ca si Pavel avea un asemenea creier de femeie, lucru care explica si faptul ca acesta nu a fost niciodată însurat si dezvoltase o relație foarte strânsa, chiar intima cu sfântul Petru, de care era chiar îndrăgostit. Pavel a fost un homosexual reprimat si asta explica ura lui nemaipomenita provenita din gelozie fata de femeile care puteau sa aibă orice bărbat si fata de homosexualii care făceau ceea ce simțeau ei si erau fericiți asa. Pavel chiar zicea in textele sale ca "o parte a corpului lui nu-i asculta sufletul" si vorbea despre "inteligenta cărnii" care il îndeamnă la pacat si tot el zicea ca "toti putem sa cădem in pavatul sodomiei si trebuie sa ne abținem", fraza din care reiese clar ca acesta era homosexual si credea ca toata lumea este ca el si trebuie sa faca ce face el.
Sfantul Pavel nu stia o mulțime de lucruri si este trist ca si in ziua de azi, cand stiinta a evoluat mai exista oameni care cred in ceea ce a scris el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu